trainingen voor kinderen op geindiceerde basis

De groepstraining of individuele training op geindiceerde basis, lijkt op de trainingen die aan basisschoolklassen wordt gegeven.
Grootste verschil zit hem in de aanmelding. Deze wordt door een ouder, de school, een instelling wijkteam of gemeente gedaan.
De groepen zijn kleiner van opzet en er wordt gemengd getraind, in een gymzaal, peuterspeelzaal, of aula.
Net als bij geindiceerde training voor jongeren is het bij deze training ook noodzakelijk dat het kind op vrijwillige basis meedoet.

Deze training is uitermate geschikt voor jongens en meisjes die weinig zelfvertrouwen hebben, maar is ook geschikt voor de wat extraverte persoonlijkheden. De kinderen leren in de training wat stress met hun lichaam en geest doet, daarna wordt er gewerkt aan controle krijgen over hun freeze , flight en fight reacties. Door simpele rots en water handvatten toe te passen leren kinderen goed stevig te staan, hun ademhaling te centreren en zich te focussen op hun doel. Thema's die behandelt worden zijn dezelfde als voor de kinderen uit het basisonderwijs.
De training omvat 8 lessen van 1 uur, verdeelt over 8 weken. In de eerste les is er een mogelijkheid voor ouders of verzorgers om mee te trainen. Voordeel hiervan is dat de ouder meteen ook de handvatten van het mentaal en fysiek stevig staan ervaren. Dit is handig voor de ouder zelf("hoe ga ik om met stress en spanning in mijn leven"). Tegelijkertijd geeft het de ouder of verzorger handvaten om ook na de training je kind te begeleiden.Na de training krijgen de kandidaten een rots en water weerbaarheidsdiploma.

Ook is het mogelijk uw kind op te geven voor een individuele training. Naar aanleiding van de werkdoelen die het kind zelf met de trainer opstelt in de intake, wordt de trainingen geschreven. Dit zijn op maat geschreven programma's.

Al deze trainingen worden in principe in Alkmaar gegeven. 


Rots en water trainingen

Mentaal fysieke weerbaarheidstrainingen gebaseerd op het rots en water concept voor kinderen, jongeren en volwassenen.

contact,agenda

Voor het inschrijven voor een training kunt u contact opnemen met
Ben Vitalis.

Dorpsstraat 38
1721BL Broek op langedijk
tel:06-43573505

email: info@benvitalistrainingen.nl